1. Company
  2. Noutati, evenimente si povesti Toyota
  3. 2018
  4. Proace pentru COSR
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

TOYOTA ROMÂNIA ȘI COMITETUL OLIMPIC ȘI SPORTIV ROMÂN

JOCURILE OLIMPICE 2020

Toyota România și Comitetul Olimpic și Sportiv Român: o nouă etapă în parteneriatul pentru Jocurile Olimpice din 2020

 

Toyota România pune la dispoziția COSR o tranșă de 10 automobile dedicate susținerii mobilității sportivilor români aflați în program de pregătire pentru Jocurilor Olimpice, continuând colaborarea începută la finalul anului 2017. COSR a achiziționat deja patru automobile, unele cu sistem hibrid de propulsie, Toyota România contribuind acum la extinderea acestei flote auto a comitetului cu zece 10 unități Proace Verso (mașini transport persoane 7+1 locuri). Prin această acțiune, Toyota România își înnoiește, astfel, promisiunea de a asigura cele mai bune soluții de mobilitate pentru Jocurile Olimpice.

„Mobilitatea și adaptabilitatea sunt dezideratele de îmbunătățire continuă pe care le vizăm prin acest parteneriat, în concordanță cu obiectivul nostru pe termen lung, de a contura următoarea generație de soluții de mobilitate. Dorim să fim alături de sportivii participanți la Jocurile Olimpice și, la rândul nostru, ne lăsăm inspirați în activitatea noastră de dăruirea și perseverența acestora. Vrem să folosim resursele pe care le avem pentru a sprijini dezvoltarea sănătoasă și durabilă a mediului sportiv românesc, iar continuarea parteneriatului cu COSR dovedeste angajamentul solid pe care îl avem pentru atingerea acestor obiective”, a declarat Edit Corcoman-Târcolea, General Manager Toyota România.

Contractul de sponsorizare încheiat de Toyota România cu COSR, cu valabilitate până la Jocurile Olimpice de la Tokio 2020, ilustrează angajamentul companiei auto de a susține performanțele sportivilor români, precum și de a asigura soluții pentru mobilitate mai sigure și mai eficiente și de a participa la construirea unui viitor sustenabil, în spiritul viziunii globale a mărcii.

Colaborarea la nivel local vine în continuarea parteneriatului global, semnat de Toyota Motor Corporation cu Comitetul Internațional Olimpic prin care Toyota devine partener oficial exclusiv la categoria mobilitate. Acest parteneriat global include atât vehicule cât și servicii și soluții de mobilitate și este planificat până în anul 2024.

„Suntem bucurosi de parteneriatul cu Toyota Romania. “Impreuna pe drumul spre Tokyo” este un slogan care presupune ambitie, fair-play, perseverenta, performanta. Venim inca o data in sprijinul federatiilor sportive nationale olimpice cu potential la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Un numar de zece federatii sportive vor primi cate o Toyota Proace.

Beneficiarele acestui proiect sunt: Federatia Romana de Atletism, Federatia Romana de Canotaj, Federatia Romana de Gimnastica, Federatia Romana de Haltere, Federatia Romana de Judo, Federatia Romana de Kaiac-Canoe, Federatia Romana de Lupte, Federatia Romana de Scrima, Federatia Romana de Tenis de Masa si Federatia Romana de Tir Sportiv. Federatiile vor fi reprezentate de medaliati olimpici remarcabili care au scris si scriu istoria sportului romanesc si care reprezinta exemple de urmat pentru generatiile urmatoare de sportivi.”, a declarat Mihai Covaliu, Presedintele COSR.

Angajamentul Grupului Toyota de a furniza soluții sustenabile pentru mobilitate a luat formă în 2017, când compania a decis să susțină Comitetul Internațional Olimpic, comitetele de organizare a Jocurilor Olimpice și Comitetele Olimpice Naționale din întreaga lume. Parteneriatele sprijină obiectivele Agendei Olimpice 2020 și directivele strategice pentru viitor ale Mișcării Olimpice, în același timp potențându-le prin valorile comune împărtășite de Grupul Toyota și comitetele sportive.

Despre Toyota România

Toyota România a fost înființată în anul 2000, ca parte integrantă a companiei multinaționale Inchcape, unul dintre cei mai mari și mai puternici distribuitori de automobile din întreaga lume. Compania detine importul si distributia automobilelor marcilor Toyota si Lexus in România. Toate cele 22 de locații sunt realizate conform standardelor europene Toyota de tip 3S (showroom, service și piese de schimb în același loc). Toyota România este lider al pieței de automobile eco (hibride, hibride plug-in şi electrice) din România, având o cotă de piață în segment de 73%.