Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Cum schimba obiectivele noastre de mediu lumea in prezent?

  • Toyota sustine prima ambarcatiune din lume alimentata cu hidrogen

    Lansat in 2017 in portul francez Saint-Malo, Energy Observer este prima ambarcatiune autonoma cu hidrogen, care nu emite gaze cu efect de sera sau particule fine. Aceasta nava a viitorului cu propulsie electrica functioneaza folosind un amestec de energii regenerabile si un sistem care produce hidrogen fara carbon din apa de mare.

    Deoarece hidrogenul se afla la baza proiectului Energy Observer, acesta a fost un bun motiv pentru ca Toyota Motor Europe sa devina partener al proiectului. Ne mandrim sa participam la calatoria de 6 ani in jurul lumii, pentru a testa nava in diferite conditii climatice.

  • Camioanele FCEV asigura transportul fara emisii al marfurilor in Los Angeles

    Un exemplu remarcabil al modului in care tehnologia FCEV poate fi aplicata cu succes in cazul camioanelor grele este un proiect logistic inovator care a inceput in portul Los Angeles. Acest proiect de transport de marfa, bazat pe hidrogen cu zero emisii este sustinut de Toyota, alaturi de alti parteneri. Acesta va include 10 camioane grele electrice cu pile de combustie si patru unitati de manipulare a marfurilor cu zero emisii.

    De asemenea, doua noi statii de alimentare se vor alatura celor trei existente din unitatile Toyota din jurul orasului Los Angeles. Acest proiect la scara larga va avea o contributie semnificativa la transferul de marfuri „de la tarm la depozit” cu zero emisii in bazinul Los Angeles si, in cele din urma, catre locatii situate mai in interiorul tarii. Va contribui la reducerea emisiilor anuale de gaze de esapament cu 465 de tone de gaze cu efect de sera.

  • Producerea combustibilului de hidrogen din aer

    Suna ca o magie: pui un dispozitiv dedicat in contact cu aerul, il expui la lumina soarelui si incepe sa produca combustibil, gratuit! Aceasta este ideea de baza din spatele cercetarii efectuate de Dutch Institute for Fundamental Energy Research (DIFFER) in asociere cu Toyota Europa. Parteneriatul isi propune sa dezvolte un dispozitiv care absoarbe vaporii de apa si ii desparte in hidrogen si oxigen folosind energia soarelui.

    Pana in prezent, DIFFER si Toyota Europa au demonstrat intr-un studiu de fezabilitate comun ca principiul intr-adevar functioneaza. Cercetatorii au dezvoltat o noua celula fotoelectrochimica in stare solida care a fost capabila sa capteze mai intai apa din aerul ambiant si apoi sa genereze hidrogen in conditii de iluminare cu lumina soarelui.

  • In urmatoarea etapa a proiectului, partenerii intentioneaza sa imbunatateasca semnificativ configuratia. Aceasta va implica aplicarea materialelor de ultima generatie si optimizarea arhitecturii sistemului, pentru a creste atat aportul de apa, cat si cantitatea de lumina solara care este absorbita. Cand acest obstacol va fi depasit, cercetarea se va indrepta catre extinderea tehnologiei.