1. Despre Toyota
  2. Sustenabilitate
  3. Neutralitatea emisiilor de carbon
  4. Evaluari ale ciclului de viata al vehiculelor
  5. LCA: Prima generatie Mirai
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Un inceput promitator

Prima generatie Mirai
Lumea se confrunta cu numeroase provocari, de la schimbarile climatice si calitatea aerului pana la eficienta energetica si securitate. Cu Mirai, am dat startul spre mai bine, pentru a ne asigura ca ne putem bucura de un viitor cu grija pentru mediu.
  • Gandirea ciclului de viata

    Pentru a masura impactul global asupra mediului, au fost efectuate evaluari detaliate ale ciclului de viata in conformitate cu ISO 14040/44 si certificate de expertii independenti de la TÜV Rheinland. Urmatorul pas este de a deriva directii de actiune si masuri recomandate care vor conduce la optimizarea ecologica a produselor si proceselor noastre pe parcursul intregului ciclu de viata al autovehiculului. Toyota se straduieste sa dezvolte fiecare model in asa fel incat sa ofere proprietati ecologice mult mai bune decat predecesorul sau.

  • O calatorie mai curata si mai ecologica

    Fara a emite nimic altceva decat vapori de apa, prima generatie Mirai a fost un autovehicul de pionierat menit sa contribuie la o societate bazata pe hidrogen. Tehnologia sa avansata de pile de combustie si performantele sale de mediu l-au determinat sa fie desemnat Masina ecologica mondiala a anului 2016 la Salonul International Auto de la New York. 

    Cu Mirai, Toyota a adus pe piata o inovatie mai mare decat cea a primei generatii Prius si s-a concentrat pe popularizarea Mirai si a tehnologiei FCEV asociate, sprijinind dezvoltarea infrastructurii de hidrogen.

  • Incepe la fabrica

    Prima generatie Mirai a fost fabricata la fabrica Motomachi, aceeasi fabrica in care este fabricata astazi a doua generatie. Aceasta fabrica utilizeaza 100 % din resurse de energie regenerabila, functionand in acelasi timp in armonie cu mediul natural. Prin instalarea de panouri solare si utilizarea caldurii reziduale de la fabrica, generam energie intr-un mod eficient. In plus, prin activitatile noastre zilnice Kaizen si prin dezvoltarea unor tehnologii de productie cu emisii reduse de CO2, eliminam risipa de energie. In cele din urma, prin activitatile noastre de plantare de copaci in jurul fabricii, sprijinim conservarea ecosistemului.

  •  

    O societate durabila bazata pe hidrogen

    Hidrogenul poate fi produs din diverse energii primare, metoda de extractie depinzand de tara respectiva. De asemenea, acesta poate juca un rol important in raspandirea energiei regenerabile. Energia solara si eoliana sunt surse intermitente, ceea ce duce la o productie instabila care necesita un sistem de stocare adecvat. O modalitate de stocare a acestor energii regenerabile intermitente este transformarea lor in hidrogen, o metoda mai potrivita decat bateriile pentru stocarea mare, datorita unei densitati energetice mai ridicate.

    Societatea viitorului trebuie sa utilizeze energia regenerabila si sa integreze in mod inteligent reteaua electrica cu cea de hidrogen pentru o utilizare eficienta. Pentru a realiza un viitor al societatilor durabile bazate pe energie care utilizeaza hidrogenul, trebuie sa utilizam pe deplin energia regenerabila si, in acelasi timp, sa integram in mod eficient retelele de electricitate si de hidrogen ca un tot unitar.

  •  

    Un viitor condus de tehnologie

    Eficienta resurselor joaca un rol important in organizarea Toyota. Rata de recuperare a modelului Mirai depaseste 95 %. Deoarece stiva de pile de combustie a Mirai utilizeaza platina, metal pretios, Toyota a creat prima retea de colectare si reciclare a stivei din lume.

    In Europa, Toyota si-a stabilit obiectivul ambitios de a colecta 100 % din aceste baterii industriale. In 2010, Toyota a reusit sa infiinteze in Japonia prima operatiune de reciclare a bateriilor din lume. In plus, incepand cu 2013, bateriile sunt reutilizate in aplicatii stationare de stocare a energiei. Constienta de faptul ca materiile prime sunt limitate, Toyota progreseaza permanent catre o economie eficienta a resurselor.

  •  

    In armonie cu natura 

    Fabrica de productie Mirai este membra a unui grup de lucru al carui obiectiv este protejarea biodiversitatii, cu accent pe reimpadurire. Grupul si-a extins activitatile, implicand intreprinderi, comunitati locale si organisme guvernamentale. Angajatii Toyota de la fabrica Mirai au plantat deja aproximativ 23.000 de puieti*, folosind metoda Miyawaki, predata de profesorul Fujiwara de la Universitatea din Yokohama City. In tehnica Miyawaki, diverse specii de plante sunt plantate aproape una de alta, astfel incat puietii sa primeasca lumina soarelui doar din partea de sus si sa creasca mai degraba in sus decat in lateral.

    *Din decembrie 2020

Te-ar putea interesa si