1. Despre Toyota
  2. News
  3. Performanta de putere in timp ce Toyota domina la Raliul DAKAR 2023
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Performanta de putere in timp ce Toyota domina la Raliul DAKAR 2023

Al-Attiyah si Baumel au inregistrat o a doua victorie la Dakar pentru TOYOTA GAZOO Racing
18/01/2023
Al-Attiyah si copilotul Baumel au dominat cea de-a45-a editie a celebrului raliu DAKAR, preluand conducerea in etapa 3 si fara a mai ceda aceasta pozitie. Cand GR DKR Hilux T1+ a trecut linia de sosire in orasul Dammam din Arabia Saudita, pe 15 ianuarie, avansul lor a fost de 1h 20min 49sec.
  • 14 zile de cele mai dure curse din lume

    Editia din acest an a Raliului Dakar s-a desfasurat in Arabia Saudita si a constat in 14 etape cu o distanta totala de 8.549 km, dintre care 4.706 km in etape cronometrate. Cursa a fost deosebit de dura prin prisma terenului, multi concurenti comentand ca, desi masinile lor ar putea suporta pedeapsa, corpul lor nu. Acestea fiind spuse, Nasser si Mathieu nu au irosit nicio clipa, iar acelasi lucru se poate spune si despre GR DKR Hilux T1+.

    Echipele Toyota au dominat Dakar 2023, cu patru masini Toyota Hilux T1+ in Top 5 - o adevarata performanta de putere. 

  • ,,Patrimea goala'' din Arabia Saudita

    Puternicul GR DKR Hilux T1+ este propulsat de un motor V6 twin-turbo pe benzina de 3,5l, provenit de la Toyota Land Cruiser 300. Acesta s-a dovedit a fi extrem de fiabil, evidentiind calitatea si ingineria Toyota.

    Cu o masina extrem de fiabila, nu a fost o surpriza faptul ca Nasser si Mathieu au terminat cursa fara probleme. Ei au condus intr-un ritm constant si ponderat. Evenimentul din acest an s-a desfasurat timp de aproape o saptamana in asa-numita „Patrime goala” din Arabia Saudita - o zona din coltul de sud-est al tarii, care este slab populata si brazdata de dune de nisip masive. 

  • In cautarea victoriei W2RC si in 2023

    Desi Raliul Dakar este considerat ca fiind cea mai dura cursa automobilistica din lume, el face parte, de asemenea, din Campionatul Mondial de Raliuri-Raid al FIA, care s-a desfasurat pentru prima data in 2022. Nasser si Mathieu au castigat titlul inaugural la bordul masinii lor GR DKR Hilux T1+, iar victoria la Raliul Dakar, prima etapa a sezonului 2023, i-a pregatit pentru o lupta dura in cele patru curse ramase din sezon. Prima dintre acestea este Abu Dhabi Desert Challenge, care va avea loc la sfarsitul lunii februarie.

Te-ar putea interesa si