1. Despre Toyota
  2. News
  3. Autocare pe hidrogen pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice Paris 2024
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Autocare pe hidrogen pentru Jocurile Olimpice & Paralimpice Paris 2024

Toyota va furniza module de pile de combustie pe hidrogen pentru a inlocui motoarele diesel in autocarele pentru distante lungi
24/10/2023
Toyota va folosi autocare convertite cu pile de combustie pentru a asigura transportul a peste 5.000 de vizitatori in timpul Jocurilor Olimpice si Paralimpice. Dupa Jocuri, autovehiculele isi vor incheia ciclul complet de utilizare.        
  • De la Jocuri pe strazile din Paris

    Toyota, partenerul de mobilitate la nivel mondial al Comitetului International Olimpic (CIO) si al Comitetului International Paralimpic (CIP), va utiliza autocare convertite cu pile de combustie pentru a asigura transportul a peste 5.000 de vizitatori in cadrul programului sau de invitati in timpul Jocurilor Olimpice si Paralimpice Paris 2024. Dupa Jocurile Olimpice, autocarele pe hidrogen isi vor incheia ciclul complet de utilizare, asigurand servicii pentru clienti publici si privati in interiorul regiunii Ile de France, ca mostenire de la Paris 2024. 

  • Un parteneriat orientat spre viitor

    Toyota va furniza GCK - un grup de companii industriale care ofera solutii tehnologice pentru a accelera decarbonizarea transporturilor - va incorpora modulele noastre de pile de combustie pe hidrogen pentru a transforma zece autocare Iveco uzate in autovehicule electrice cu emisii zero de gaze de esapament. Autocarele convertite vor fi achizitionate de B.E. Green - o companie franceza care ofera servicii de transport neutre in ceea ce priveste emisiile de dioxid de carbon - care va introduce autovehiculele pe hidrogen in flota sa existenta dupa ce le va folosi la Jocuri. Saptamana trecuta, primul autocar convertit cu modulul de pile de combustie Toyota a fost prezentat la evenimentul RNTP Transport din Clermont-Ferrand, Franta.

  • Pile de combustie pentru a converti mobilitatea existenta

    In timpul conversiei, motorul diesel si cutia de viteze din partea din fata a unui autocar sunt inlocuite cu un motor electric de 370 kW, baterii si un modul de pile de combustie Toyota TFCM2-B. Prin prisma acestei abordari inovatoare si a colaborarii, Toyota a demonstrat flexibilitatea modulelor sale de pile de combustie si potentialul de a converti transportul traditional in autovehicule cu emisii zero de gaze de esapament.

„Convertirea autocarelor in autovehicule electrice cu pile de combustie reprezinta un alt pas important in directia atingerii neutralitatii emisiilor de carbon in sectorul transporturilor. Aceasta colaborare ilustreaza perfect modul in care aplicatiile pe baza de hidrogen aduc beneficii tuturor partilor interesate din mediul de afaceri si devin solutii pe termen lung. Toate cele zece autocare cu pile de combustie vor permite companiei Toyota sa transporte oaspetii in timpul Parisului 2024 cu zero emisii de gaze de esapament. Dorim sa le multumim partenerilor nostri pentru eforturile lor comune - fiind pionieri si acceleratori ai societatii bazate pe hidrogen, facand in acelasi timp posibil acest lucru la timp pentru Jocuri.” 

A declarat Thiebault Paquet, Vicepresedinte Toyota Motor Europe

  • Extinderea portofoliului nostru de aplicatii pe baza de hidrogen

    Aceasta colaborare in sectorul autocarelor extinde si mai mult portofoliul Toyota de parteneriate pentru a oferi tehnologia sa de pile de combustie pentru solutii pe baza de hidrogen in diverse sectoare. Modulele cu pile de combustie au fost deja utilizate in camioane, autobuze, trenuri, alternatoare si diverse aplicatii marine. Aceasta ultima dezvoltare va contribui la accelerarea tranzitiei energetice catre o societate neutra in ceea ce priveste emisiile de dioxid de carbon. 

Te-ar putea interesa si