1. Despre Toyota
  2. News
  3. Un sfat pentru tinerele aspirante la o cariera STEM
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

„Viseaza maret, incearca lucruri diferite”

Sfatul unui exemplu Toyota pentru tinerele fete care aspira la o cariera STEM
In cadrul programului „Girls STEM the Future”, exemplele feminine Toyota au contribuit cu mesajele lor video la hub-ul video al Inspiring Girls International. Ascultati-o pe Alison Teasdale, Director al departamentului de asistenta pentru productie, care va impartaseste experienta si sfaturile sale.
10/02/2023
  • Calatoria mea profesionala a inceput in Japonia

    Mi-am inceput cariera in Japonia ca inginer in proiectarea matritelor.  Cand am plecat, nu credeam ca voi avea abilitatile lingvistice necesare pentru a reusi cu adevarat in Japonia, dar am considerat ca va fi o experienta culturala minunata. Folosind desenele ca limbaj comun, am putut dobandi o experienta valoroasa in realizarea matritelor in mod practic. Acest lucru mi-a oferit bazele pentru cariera mea ulterioara, cand m-am mutat la Toyota si am inceput sa desfasor mai multe activitati de productie in fabrici.

  • Nu este vorba doar de abilitati de inginerie

    Am descoperit ca imi place sa traiesc intr-o tara straina. Acest lucru mi-a permis sa invat limba pe masura ce lucram si sa obtin postul pe care il am acum la Toyota. Cheia pentru a avea o cariera grozava in cadrul companiei nu sunt doar abilitatile de inginerie, ci si abilitatile de comunicare.

  • Lasa cai deschise

    Ma bucur enorm ca fac parte acum dintr-o organizatie care are o prezenta globala si care face o diferenta in comunitati. Daca ar fi trebuit sa ma limitez, cand eram tanara, la o singura cariera sau la un anumit obiectiv, cred ca as fi fost dezamagita. Ma bucur ca am lasat multe cai deschise pentru a vedea unde ma duc. In acest fel, am putut gasi exact ceea ce am vrut sa fac in momentul in care am vrut sa o fac. 

  • Concentreaza-te pe o abilitate si concentreaza-te sa o utilizezi

    La inceput, cel mai bun sfat pe care l-am primit a fost sa ma concentrez pe o abilitate si sa ma concentrez sa o utilizez. Pentru mine, aceasta a fost productia - exista un cuvant japonez monozukuri, care inseamna arta de a face lucruri. M-am indragostit de ea, iar asta mi-a permis sa am o pasiune pentru a construi lucruri si a afla cum functioneaza lucrurile. Acest lucru mi-a format un repertoriu de abilitati si cunostinte, ceea ce mi-a permis sa avansez ulterior in unele pozitii de conducere.

„Mi-ar placea ca fetele tinere sa viseze maret, dar, in acelasi timp, sa incerce o multime de lucruri diferite. Cred ca niciunul dintre noi nu stie incotro se indreapta viitorul in ceea ce priveste tehnologia si noile modalitati de a face lucrurile.
Alison Teasdale,Director al departamentului de asistenta,TME

Te-ar putea interesa si