1. Despre Toyota
  2. News
  3. Decarbonizarea activitatilor noastre de logistica in Europa
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Decarbonizarea activitatilor noastre de logistica in Europa

Transformarea camioanelor conventionale de mare tonaj in transportoare cu emisii zero, folosind modulele de pile de combustie Toyota
09/05/2023
Am demarat un proiect prin care unele dintre camioanele partenerilor nostri logistici din Europa vor fi transformate de VDL Groep in transportoare cu emisii zero, folosind modulele cu pile de combustie Toyota. In timp, aceasta initiativa ne va permite sa decarbonizam progresiv transportul pe distante lungi al componentelor, autovehiculelor si pieselor noastre de schimb.
  • Logistica alimentata cu hidrogen

    Facem inca un pas important catre obiectivul nostru de a atinge neutralitatea totala a emisiilor de dioxid de carbon pana in 2040. Prin colaborarea cu VDL Groep din Tarile de Jos, vom converti camioanele de mare tonaj din flota noastra logistica in transportoare cu emisii zero. VDL Groep va integra modulele Toyota cu pile de combustie cu hidrogen si va construi primul camion cu pile de combustie pana in vara anului 2023. Mai multe autovehicule vor fi convertite si evaluate pe rutele logistice TME in toamna anului 2023. Invataturile consolidate vor oferi informatii despre modul optim de implementare a camioanelor cu pile de combustie si vor sprijini viziunea pe termen lung a companiei de decarbonizare a logisticii.

  • Beneficiile multiple ale hidrogenului

    Vedem un potential semnificativ in utilizarea camioanelor cu hidrogen pentru decarbonizarea rutelor noastre logistice. Nu numai ca autocamioanele alimentate cu hidrogen vor reduce emisiile pana la zero, dar alegerea unei solutii cu pile de combustie pe baza de hidrogen in locul celor electrice cu baterii, permite autocamioanelor sa transporte o sarcina utila mai mare datorita masei mai mici a sistemelor pe baza de hidrogen. Astfel, numarul de calatorii necesare poate fi redus la minimum si, in plus, realimentarea rapida cu hidrogen - un camion cu hidrogen poate fi realimentat la fel de repede ca un camion diesel - este esentiala pentru programul incarcat al transportului logistic.

  • Rolul vital al camioanelor cu pile de combustie

    Camioanele cu pile de combustie au un rol esential in dezvoltarea ecosistemului european extins al hidrogenului si a transportului de marfa cu emisii zero. De asemenea, autovehiculele de mare tonaj sporesc oferta si cererea de hidrogen, contribuind astfel la stimularea dezvoltarii unei infrastructuri durabile de hidrogen. Si, la randul sau, o retea extinsa de hidrogen permite aparitia si dezvoltarea altor noi aplicatii de mobilitate. Colaboram deja cu o serie de parteneri care integreaza tehnologia noastra de pile de combustie pe baza de hidrogen in autovehicule comerciale usoare, camioane, barci, trenuri, autobuze si alternatoare, sprijinind dezvoltarea ecosistemului extins al hidrogenului.

„Suntem incantati sa demaram acest proiect cu VDL Groep, deoarece ne va permite sa decarbonizam si mai mult transportul pe distante lungi al componentelor, autovehiculelor si pieselor noastre de schimb. Camioanele de mare tonaj vor ramane un pilon important in cadrul strategiei noastre multimodale, iar introducerea camioanelor cu emisii zero, echipate cu modulele noastre Toyota cu pile de combustie, va avea un impact puternic asupra reducerii globale a emisiilor de carbon din logistica noastra.”
Leon Van Der Merwe, Vicepresedinte al lantului de aprovizionare Toyota Motor Europe

Te-ar putea interesa si