1. Despre Toyota
  2. News
  3. Camioane cu emisii zero pentru logistica europeana
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Camioane cu emisii zero pentru operatiunile logistice europene

Primul camion pe hidrogen de la VDL Groep care utilizeaza modulele cu pile de combustie Toyota este pregatit pentru faza pilot
13/09/2023
In urma anuntului de colaborare din luna mai a anului trecut, VDL tocmai a prezentat primul camion demonstrativ cu pile de combustie. Alte patru camioane VDL pe hidrogen vor fi lansate pentru a fi testate de furnizorii nostri de servicii logistice, care le vor folosi in teste de traseu timp de cinci ani, incepand cu 2023.
  • Primul dintre cele cinci

    Angajamentul nostru de a reduce amprenta de carbon a operatiunilor de logistica din Europa a facut un pas inainte important odata cu lansarea primului camion demonstrativ VDL care utilizeaza modulul cu pile de combustie de la Toyota. In cadrul operatiunilor noastre logistice europene, acest camion demonstrativ pe hidrogen va fi esential pentru a efectua teste rutiere si evaluari ale imbunatatirilor in vederea urmatoarelor etape ale proiectului. In plus, VDL Groep pregateste alte patru camioane cu pile de combustie, care vor fi utilizate de furnizorii nostri de servicii logistice: VOS Transport Group, CEVA, Groupe CAT si Yusen. 

  • Contributia la o infrastructura H2 mai mare in intreaga Europa

    Aceste companii vor contribui semnificativ la proiect prin utilizarea camioanelor pe hidrogen pe rutele lor logistice zilnice care trec prin Belgia (Anvers), Franta (Lille), Germania (Köln) si Tarile de Jos (Amsterdam si Rotterdam), fiecare avand cel putin o statie de alimentare cu hidrogen (HRS). Speram nu doar sa consolidam cunostintele privind modul de implementare a camioanelor cu pile de combustie pe drumurile publice, ci si sa contribuim la tranzitia energetica ecologica a Europei, stimuland dezvoltarea unei infrastructuri H2 in intreaga Europa care sa indeplineasca cerintele AFIR si sa permita dezvoltarea mai multor solutii de mobilitate pe baza de hidrogen.

  • Pas cu pas

    La Toyota ne propunem sa minimizam impactul activitatilor noastre asupra mediului, reducandu-l la zero acolo unde este posibil. Acest proiect completeaza eforturile noastre de decarbonizare a logisticii si sustine obiectivul nostru pe termen lung de a deveni complet neutru in ceea ce priveste emisiile de carbon pana in 2040. Dincolo de electrificarea autoturismelor, consideram ca este valoroasa colaborarea cu mai multi parteneri pentru a accelera tranzitia catre o economie a hidrogenului cu emisii zero, durabila si accesibila. Prin urmare, parteneriatul cu companii din toate sectoarele de mobilitate si cu abilitati diferite ne permite sa testam si sa oferim solutii fiabile si eficiente.

Te-ar putea interesa si