Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Energie marina cu ajutorul tehnologiei cu pile de combustie Toyota

Corvus Energy lanseaza un nou sistem maritim de hidrogen cu module de pile de combustie Toyota
20/06/2023
Corvus Energy, principalul furnizor de solutii cu emisii zero pentru spatiul maritim, a lansat sistemul de pile de combustie Pelican. Acesta dispune de patru module Toyota cu pile de combustie intr-un singur dulap.
  • Parteneri in cadrul proiectului de cercetare H2NOR

    In 2021, am incheiat un parteneriat cu Corvus Energy, un furnizor norvegian pentru aplicatii maritime, offshore, submarine si portuare cu emisii zero. Acestia au anuntat acum lansarea produsului lor revolutionar, cu pile de combustie marine sigure pentru gaze, Corvus Pelican Fuel Cell System (FCS). Conceput pentru a transforma industria maritima, noul produs reprezinta un salt semnificativ in generarea de energie sigura, curata si eficienta pentru navele maritime. Sistemul de pile de combustie Corvus Pelican este rezultatul proiectului de cercetare H2NOR, initiat de Corvus Energy, Toyota si alti parteneri pentru a accelera dezvoltarea si productia de sisteme de pile de combustie maritime durabile si scalabile pe baza de hidrogen.

  • Sistem maritim flexibil cu hidrogen

    Rezultatul celor doi ani de dezvoltare este cel mai sigur sistem marin de pile de combustie de pana acum. Colaborarea stransa a echipelor de ingineri permite modulelor de pile de combustie sa functioneze intr-o „carcasa rezistenta la presiune” adaptata la conditiile marine. La tehnologia noastra de pile de combustie dovedita, utilizata in peste 20.000 de automobile, Corvus a adaugat nivelul de siguranta necesar pentru mediul marin. Sistemul modular este proiectat pentru a fi „Inherently Gas Safe” (in mod intrinsec, sigur pentru gaze), ceea ce inseamna ca spatiul masinilor din jur este considerat sigur pentru gaze in orice conditii. Acest lucru reduce semnificativ cerintele privind sistemele de suport de siguranta si ventilatia, permitand integrarea eficienta a FCS in interiorul carenei navei.

  • Conferinta Nor-Shipping din Norvegia  

    In luna iunie, Thiebault Paquet, Vicepresedintele nostru R&D2 si Fuel Cell Business, a participat la conferinta Nor-Shipping din Olso. In prezenta ministrului norvegian al politicii oceanice, Bjørnar Skjæran, acesta a explicat modul in care tehnologia Toyota are un rol in decarbonizarea sectorului maritim. Suntem increzatori in fiabilitatea pilelor noastre de combustie, iar parteneriatul cu Corvus ne permite sa ne extindem si mai mult tehnologia si asigura o situatie avantajoasa pentru ambele parti, cu viitoarele invataturi cheie privind cerintele marine. In plus, dezvoltarea infrastructurii portuare si conectarea acestora atat la industrie, cat si la transporturi va avea o importanta cruciala pentru hidrogenul regenerabil. 

„Toyota s-a angajat sa adopte o strategie multitehnologica in vederea atingerii neutralitatii emisiilor de dioxid de carbon in transportul rutier, dar si in cel maritim. Succesul depinde de o abordare holistica, reunind cererea si oferta de hidrogen in ecosisteme viabile din punct de vedere comercial, cu o absorbtie asigurata a hidrogenului. Mediul marin si porturile vor fi in centrul dezvoltarii ecosistemului.”   

Thiebault Paquet, Director al departamentului de afaceri pentru pile de combustie TME  
„Misiunea noastra este de a alimenta un viitor curat si, de-a lungul anilor, am fost pionieri la o multime de tipuri de nave diferite. Cu toate acestea, bateriile nu ne pot duce pana la capat. Daca dorim sa navigam fara emisii, va trebui sa aducem energie curata intr-un format diferit. Credem cu tarie ca hidrogenul este alegerea fireasca pentru rutele pe distante scurte si medii, deoarece acesta este modul cel mai eficient din punct de vedere energetic. Nivelul de siguranta, precum si flexibilitatea si designul modular vor revolutiona energia marina in viitor. Trebuie sa multumim companiei Toyota si celorlalti parteneri pentru contributia lor puternica - nu am fi putut niciodata sa introducem pe piata un produs atat de avansat atat de repede fara acest consortiu puternic.”   

Geir Bjørkeli, CEO Corvus Energy  

Te-ar putea interesa si