1. Despre Toyota
  2. News
  3. Noul presedinte al Toyota, Koji Sato
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Noul presedinte al Toyota, Koji Sato

Sa schimbam viitorul automobilelor!
13/04/2023
In cadrul unei conferinte de presa din 7 aprilie, condusa de noul presedinte Toyota, Koji Sato, noua noastra echipa de conducere a explicat cele doua concepte-cheie: „neutralitatea emisiilor de carbon” si „extinderea valorii mobilitatii”.
  • Neutralitatea emisiilor de carbon

    Obiectivul general al condusului neutru in ceea ce priveste emisiile de dioxid de carbon urmeaza sa fie atins prin diferite cai. Autovehiculele electrice hibride (HEV) vor continua sa fie promovate, in special pe pietele emergente. Autovehiculele hibride cu incarcare la priza (PHEV) urmeaza sa beneficieze de o eficienta imbunatatita a bateriilor si de o autonomie de peste 200 km. La nivel mondial, pana in 2026 vor fi introduse inca zece autovehicule electrice cu baterie (BEV), in timp ce productia de masa a autovehiculelor electrificate cu pile de combustie (FCEV) se va extinde la camioanele comerciale de tonaj mediu si greu. Dezvoltarea tehnica a motoarelor alimentate cu hidrogen va continua, atat in sporturile cu motor, cat si in cazul autovehiculelor comerciale grele.

  • Extinderea valorii mobilitatii

    Cea de-a doua tema majora prezentata de presedintele Sato se refera la extinderea valorii mobilitatii. Aceasta include promovarea electrificarii, a autovehiculelor alimentate de inteligenta, a diversificarii si a conectarii automobilelor la societate. Autovehiculele vor deveni din ce in ce mai inteligente, iar in urmatoarea generatie de autovehicule electrice, sistemul de operare al masinii va evolua pentru a permite personalizarea senzatiei de condus. In domeniul serviciilor, anul acesta vom incepe sa implementam sisteme de retele energetice pentru o retea imbunatatita de incarcare a vehiculelor electrice si sisteme logistice, care vor mari eficienta transportului. 

  • Diversificare pentru a adauga valoare

    Valoarea mobilitatii va fi extinsa in continuare in alte moduri inovatoare. Tehnologia conectata va fi utilizata pentru a face mai usor accesibile piesele si accesoriile. Anul acesta intentionam sa dezvoltam si sa implementam fixarea scaunelor cu rotile cu o singura atingere in autovehicule. Pe pista de sporturi cu motor, vom dezvolta combustibili sintetici neutri in ceea ce priveste emisiile de dioxid de carbon, utilizand hidrogen produs din apa, deseuri sau biomasa. 

  • Conceptul de mobilitate Toyota

    Au fost prezentate inca trei domenii in care lucram pentru a promova transformarea noastra intr-o companie de mobilitate: extinderea valorii mobilitatii, extinderea accesului la mobilitate si sinergia dintre mobilitate si infrastructura. Ce nu se va schimba este obiectivul nostru istoric de a oferi transport sigur, fiabil si placut pentru cat mai multi oameni. De aici, ne propunem sa obtinem o valoare adaugata si mai mare pentru masini. O solutie este de a oferi fiecarui client un automobil „pe masura” prin integrarea unui numar nelimitat de aplicatii utile. Si, bineinteles, ne vom asigura intotdeauna ca masinile noastre sunt placute de condus!

"Trebuie sa schimbam viitorul masinilor pentru a ne asigura ca acestea raman o necesitate pentru societate"
Koji Sato, Presedintele Toyota

Te-ar putea interesa si