Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Companiile noastre de productie au gemeni digitali

Replicile virtuale ale fabricilor Toyota ajuta la optimizarea productiei si la reducerea amprentei noastre de CO2
22/08/2023
Cream replici virtuale ale companiilor noastre de productie europene (EMC). Acest lucru ne va ajuta sa analizam si sa planificam cu precizie punerea in aplicare a posibilelor schimbari, precum si sa reducem impactul operatiunilor noastre asupra mediului. 
  • Replicarea aduce eficienta in productie

    Desi conceptul Digital Twin este anterior pandemiei COVID, carantina a grabit introducerea lor in fabricile noastre. Genchi Genbutsu („du-te si vezi”) este unul dintre principiile fundamentale ale Sistemului de productie Toyota pentru membrii Ingineriei de productie. Acesta este esential pentru asigurarea unor produse calitative, intr-un mod rentabil si eficient, prin proiectarea, optimizarea si gestionarea fiecarui proces necesar in fabricarea autovehiculelor. Cu toate acestea, restrictiile de calatorie din pandemie au afectat drastic pregatirile pentru Aygo-X si, pentru a asigura continuitatea activitatii, dezvoltarea Digital Twin a trebuit accelerata.

  • O fereastra de 360° catre EMC

    Pentru a crea o replica fidela a operatiunilor noastre de productie, membrii departamentului de Inginerie de Productie se plimba scanand zona fabricii cu un dispozitiv de cartografiere NavVis 360, la fel cum face masina Google pentru Streetview. Planurile capturate ne permit sa studiem si sa planificam posibile modificari pentru fabricile reale de la birourile noastre din mai multe unitati de productie Toyota din Europa. Aceste replici virtuale deschid o „usa digitala” catre o gama larga de posibilitati, deoarece pot fi utilizate pentru a simula si optimiza fluxurile de productie, pentru a reduce costurile si pentru a identifica imbunatatirile in materie de siguranta si ergonomie ale proceselor de asamblare.

  • Digitalizare pentru optimizari in lumea reala

    Replicile digitale ale fabricilor noastre permit introducerea de puncte de urmarire. Acestea pot fi utilizate pentru a localiza cu usurinta locul in care este instalata o piesa sau unde se afla o anumita piesa de echipament.  Un alt exemplu este modul in care am reusit sa stabilim daca un utilaj utilizat intr-o fabrica din Japonia s-ar potrivi si ar functiona bine in fabrica noastra din Turcia. Utilizand tehnologia twin inainte de vizitele pe teren la Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT), am putut sa optimizam pregatirile, sa reducem vizitele in fabrica, reducand astfel amprenta noastra de CO2 si sustinand angajamentul nostru de a ne mentine operatiunile neutre in ceea ce priveste emisiile de dioxid de carbon pana in 2040.

  • Atenuarea riscurilor potentiale

    „Gemenii digitali” ofera, de asemenea, un mare sprijin pentru a realiza scenarii „Ce-ar fi daca”. Putem simula impactul schimbarilor sau al imbunatatirilor pe care le pot suferi sistemele de productie, fara riscuri pentru siguranta sau calitate. Datorita replicilor digitale, inginerii nostri pot avea acces la un studiu 3D detaliat in care pot aplica modificarile, evitand costuri, munca si timp inutile pentru dezvoltarea de noi produse. Acest lucru ajuta la luarea unor decizii in cunostinta de cauza cu privire la implementarile fizice reale.

“Incorporata in cultura ingineriei de productie se afla dorinta de a ne provoca si de a ne imbunatati procesele. Introducerea tehnologiei Digital Twin ne-a permis sa acceleram intelegerea comuna a fiecarui loc de productie si a dinamicii pe care trebuie sa o luam in considerare de la inceputul proiectarii pana la productia finala a autovehiculului. Accesul instantaneu la mediul virtual ne-a imbunatatit capacitatea de a face schimb de date, de a face brainstorming in vederea unor inovatii, de a prezice provocarile tehnice si multe altele...”

A declarat Kevin Anderson, Manager Senior al Departamentului de Inginerie a productiei de autovehicule
„Digital Twin permite partilor interesate la nivel global sa se reuneasca si sa ia decizii rapide pe baza celui mai recent mediu de lucru , procese, echipamente si configuratii de linie. Avand in vedere ca timpii nostri de executie a proiectelor sunt din ce in ce mai scurti, este un factor decisiv.”

A declarat Kevin Potter, Tehnician in ingineria productiei de autovehicule

Te-ar putea interesa si